Alte activități

 

» Adagiu pe o frunză de toamnă»

La data de 05.10.2018 în incinta CEIU filiala Coșbuc,  a avut loc activitatea dedicata Zilei profesorului cu genericul » Adagiu pe o frunză de toamnă», organizată de Ceban Tamara și Cugut Lilia cu participarea elevilor grupelor 11, 211, 232, 201.

„Dascăl — Izvor de înțelepciune”

Răsfoind în cartea vieții 
Anii cei de școală plini,
Prea frumos au zis poeții 
Profesorii sunt divini! 
🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁

       E toamnă iar în calendar și frunza ruginește și a devenit o tradiție de a sărbători pe data de 5 octombrie Ziua Profesională a lucrătorului din învățământ. 
    Despre divinitatea și dăruirea de sine sa cântat, recitat versuri, au răsunat cuvinte de felicitare, în cadrul activității extracurriculare organizată de către Țapuchevici Diana, Luca Corina și Chirev Svetlana în incinta CEIU, filiala Costin.

„De la inimă-la inimă”

    La data de 3 octombrie 2018 în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului elevii Centrului de Excelență în Industria Ușoară împreună cu cadrele didactice au decis să facă o acțiune de caritate pentru copiii de la Casa copilului „Preafericitul Iosif” amplasată în sectorul Buiucani a capitalei. 

Lecție Olimpică

Centrul de Excelență în Industria Ușoară, în colaborare cu Comitetul Național Olimpic și Sportiv al Republicii Moldova la data de 14 septembrie 2018 în incinta CEIU  au desfășurat  evenimentul public  „Lecția Olimpică”, parte a  programului naţional de promavare a valorilor olimpice şi a Olimpicilor naționali, contribuind astfel la  dezvoltarea și sprijinirea mișcării olimpice în Republica Moldova, pentru cultivarea în rândul tineretului a interesului pentru sport și a idealurilor olimpice.

În cadrul evenimentului, participanții au participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri, cei mai activi au fost premiați, apoi elevii centrului au participa la starturi vesele desfășurate în sala sportivă a instituției de către profesorulde educație  fizică Igor Arsenie.

I-am avut alături pe oaspeții:

Nicolae Juravschi, Dublu Campion Olimpic, Președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova;

Anatolie Păpușoi, Director al Academiei Olimpice din Republica Moldova;

Ana Șvețova, Cornel Josan și Octavian Ciobanu,  secția Marketing și Relații Internaționale a Comitetului Național Olimpic și Sportiv;

Rita Columbia, reprezentanta Agenției ONU pentru Drepturile și Sănătatea Reproductivă în Republica Moldova;

Vasile Onică, consultant principal direcția sport al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

 

„Fetele își croiesc un viitor sănătos”

La data de 12 iunie 2018 în incinta CEIU s-a desfășurat evenimentul „Fetele își croiesc un viitor sănătos” organizat de către  Agenția ONU pentru drepturile și sănătatea reproductivă (UNFPA Moldova), Rețeaua Tinerilor Educatori de la Egal la Egal „Y-PEER Moldova”, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Centrul de Excelență în Industria Ușoară.

La eveniment ne-au onorat cu prezența oaspeți de nivel înalt așa ca:

Rita Columbia, Reprezentanta Agenției ONU pentru drepturile și sănătatea reproductivă în Republica Moldova;

Angela Cuatsevici, secretar de stat al MECC;

Dafina Gercheva, coordonatoare rezidentă ONU/reprezentantă PNUD Moldova;

E.S. Signe Burgstaller, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova;

Alexander Karner, șeful Biroului pentru Cooperare Tehnică, Agenția Austriacă pentru Dezvoltare;

Jessica Fernandez, Reprezentanta Ambasadei Germaniei în Republica Moldova;

Simone Giger, Reprezentanta Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova. 

În perioada martie-aprilie 2018 aproape 400 de eleve de la Centrul de Excelență în Industria Ușoară au fost informate despre drepturile și sănătatea reproductivă, prevenirea violenței și comportamentelor de risc în adolescență. În schimb, ele au propus idei de slogane și au fost implicate la confecționarea unui set de materiale promoționale (genți, tricouri), ce vor fi utilizate în activități de informare similare pentru semenii lor. 

În cadrul evenimentului de astăzi, teatrul de modă „DIVA” a prezentat colecțiile proprii de haine create de către elevii CEIU, și materialele promoționale create în cadrul proiectului, de asemenea participantele la proiect au fost premiate, oaspeții la eveniment  au făcut o vizită în atelierile de producere.

Inițiativa contribuie la realizarea obiectivelor propuse în cadrul Memorandumului de Colaborare dintre Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și UNFPA Moldova pentru sporirea accesului elevilor la educație pentru sănătate de calitate și adecvată vârstei lor.

Mulțumim organizatorilor și participantelor pentru implicare în proiectul dat.

http://tvrmoldova.md/social/circa-400-de-tineri-au-fost-informati-despre-cum-sa-previna-riscurile-in-adolescenta/

http://diez.md/2018/06/13/foto-educatia-pentru-sanatate-dreptul-meu-alegerea-mea-o-initiativa-de-promovare-drepturilor-si-sanatatii-reproductive-invatamantul-profesional-tehnic/

http://ipn.md/ro/societate/91731

 


Rezultatele Master-Class-lui la tema: ,,Aspecte de prelucrare tehnologică industrială a produselor vestimentare tip cămaşă pentru bărbaţi».

În perioada 08-09 iunie 2018, în Centrul de Excelenţă în Industria Uşoară, se desfăşoară Master-Class la tema: ,,Aspecte de prelucrare tehnologică industrială a produselor vestimentare tip cămaşă pentru bărbaţi».

Această activitate se desfăşoară graţie susţinerii din partea Asociaţiei Femeilor de Afaciri din Bălţi şi Proiectului Reconceptualizarea orientării profesionale şi consilierii în carieră REVOCC 2.
20 de elevi din grupele absolvente la meseria ,,Croitor confecţioner îmbrăcăminte la comandă-Cusător» (în industria uşoară) şi 4 cadre didactice sunt ghidaţi de formatorul Irina Tutunaru, conf. univ. dr.
Obiectivul desfăşurării acestui master-class este consolidarea cunoştinţelor teoretice şi a abilităţilor practice la: 
1. stabilirea particularităţilor de structură constructivă şi tehnologică a cămăşii pentru bărbaţi; 
2. analiza metodelor de prelucrare a subansamblurilor cămăşii;
3. stabilirea metodelor alternative de prelucrare tehnologică;
4. croirea cămăşii;
5. elaborarea schemelor de prelucrare a subansamblurilor;
6. confecţionarea cămăşii;
7. definitivarea cămăşii;
8. prezentarea modelelor.

Concursul Național „Cel mai bun plan de afaceri”

La data de 06.06.2018 s-a desfășurat Concursul Național „Cel mai bun plan de afaceri” la care au participat și elevele Centrul de Excelenţă în Industria Uşoară,  Maria Ilinca şi Emilia Carauş care s-au ales cu menţiuni speciale din partea AO ”Educație pentru Dezvoltare” şi CEDA, au câştigat câte un smartphone.


Adio școală

      Ultimul sunet a sunat astăzi la 31.05.2018 în Centrul de Excelență în Industria Ușoară, clopoțelul vacanței mari!!!

     Azi încă o amintire se adună

      În buchetul ce-l vom răscoli mereu-

      E clopoțelul care sună…

      E ultimul sunet…. e ultimul careu…

Ziua Ușilor deschise în CEIU, 17.05.2018

Vizita de lucru a Consiliului Național al elevilor din instituțiile de învățământ                    profesional — tehnic la Centrul de Excelență în Industria Ușoară  de la data de 27.04.2018

În program:

  1. Prezentarea instituției de către directorul CEIU Alexandra Raețchi;

  2. Discuții privind respectarea drepturilor elevilor în CEIU;

  3. Prezentarea colecțiilor teatrului de modă ”Grația”;

  4. Întâlnire cu membrii Consiliului Elevilor din CEIU.

La data  de 26 aprilie în CEIU s-a sărbătorit ziua drapelului Republicii Moldova, activitatea a fost organizată și prezentată de elevii gr.232, maistru i/p Danișina Nadejda

Astăzi, 23 aprilie 2018, Centrul de Excelenţă în Industria Uşoară a fost gazda unui eveniment: ,,Întrunirea reprezentanţilor Proiectului CONSEPT, LED, AED, finanţatorilor MEDICOR cu echipa managerială, cadrele didactice şi elevii CEIU». 

Scopul acestei întruniri a fost trecerea în revistă a succeselor, rezultatelor colaborării pe parcursul anilor 2014-2018:

1. Suportul material

2. Dezvoltarea organizaţională

3. Dezvoltarea personalului

4. Conţinuturi

5. Materiale didactice

6. Evaluare

7. Elaborarea materialelor digitale

8. Cursuri de formare continuă

O parte a întrunirii a fost vizita/excursia în atelierele de instruire practică a CEIU.

Decada la chimie și biologie 02.04.18-06.04.18

       În cadrul decadei la biologie și chimie, desfășurată în perioada 02.04.18-06.04.18 s-au desfășurat un șir de activități:

  • Activitatea practică la tema: ”Tehnici de plantare și îngrijire a plantelor de cameră”

  • Lecție publică la chimie ”Coroziunea metalelor și metodele de combatere a ei. Electroliza”. Lecția a fost lucrativă, und elevii au lucrat mult la tablă și au fost activi pe parcursul lecției, la fel au luat și unele cunoștințe ce le vor putea utiliza în practică- metodele de combatere a coroziunii.

  • Activitate extracurriculară ”TVC” , unde elevii s-au dovedit a fi cei mai activi și ingenioși, au demonstrat colegilor cum se acordă primul ajutor în caz de stop cardio- respirator sau de fracturi.

Compoziția Pascală în CEIU

     Cu lumânările aprinse și cu Dumnezeu în inimă Centrul de Excelență în Industria Ușoară îți trimite o rază de lumină sfântă ție și familiei tale!

    Cu ajunul sărbătorilor de Paști elevii Centrului de Excelență în Industria Ușoară au organizat expoziția pascală 2018.

     Fie ca lumina Domnului Iisus Hristos să îți lumineze calea , să te păzească de dușmani și trimită doar bucurii!

 

”100 de ani de la

Unirea Basarabiei cu România”

Din Basarabia vă scriu,
Dulci fraţi de dincolo de Prut.
Vă scriu cum pot şi prea târziu,
Mi-e dor de voi şi vă sărut.

(Grigore Vieru)

            În Centrul de Excelență în Industria Ușoara, profesoara de Istorie, Iașcov Angela a realizat împreună cu elevii o sărbătoare dedicată marelui eveniment ”100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România”

Concursul local în CEIUCEL MAI BUN PLAN DE AFACERI

        La data de 15 martie firma de Exercițiu a CEIU au participat la o intrunire cu reprezentanti ai Agenției pentru Drepturile Consumatorului.

       Tot la data de 15 martie un alt grup de elevi ai unui liceu au avut in față Directorul adjunct al Firmei de Exercitiu BrandFit SRL,  Donciu Maria, eleva gr 311din CEIU care le_a vorbit despre experiența trăită în cadrul Firmei de Exercitiu.Activitatea s_a petrecut in incinta Băncii Naționale a Moldovei.

Coordonator: Vleju Ana

Lecție publică la disciplina: Bazele proiectării

           Pe data de 15.03.2018 în cadrul decadei la specialitate , profesoara de disciplini de specialitate Cozodaev Valentina a petrecut o oră publică la disciplina Bazele proiectării îmbrăcămintei, în grupa 100.

Aleia vestimentelor din materiale reciclabile

           La data de 14.03.2018 în cadrul decadei la specialitate a avut loc concursul: ”Aleia vestimentelor din materiale reciclabile”. Elevii anului II și III pe parcursul a două ore au confecționat din materiale reciclabile diferite produse. 

        S-au dat start activităților educației financiare, care sunt organizate inclusiv şi la Banca Națională. Astăzi, elevii CEIU, împreună cu pofesorul de discipline economice dna Vleju Ana au mers cu o prezentare a Firmei de Exercițiu pentru elevii altor liceie , după care au avut parte de o excursie în muzeul BNM.

De ziua ta femeie «8 Martie»

   Femeia. Un amalgam de sentimente și de epitete o întregesc și o fac Femeie.
       8 martie este ziua feminității, a frumuseții, a dragostei și gingășiei, ziua în care femeia — ființă delicată, sensibilă, cea care dă viață este în centru atenției. 
  Neștiutoare și fricoasă la început, când încă instinctul ce-l are nu și-l știe a descoperi. Speriată și neputinciosă când crede că puiul de om e prea mult pentru ea. Timpul trece și prinde curaj. Puiul crește cu încredere în mâinele ei. Ea îi mângâie aripile și îi hrănește rădăcinile. Luptătoare și neînfricată o face timpul care trece.
Plină de splendoare, de tandrețe, mâinele ei mângâie mereu și tot ele vindecă. La fel și vorbele și glasu-i dulce, care cântă, dezmiardă sau ceartă, dar tot dulce.
    Dulce, iubitoare, obosită. Când pleoapele-i cad și brațele o dor, dar te-ar privi întruna și te-ar cuprinde o viață, copile. Te-ar vrea mereu mic să-ți mângâie creştetul, să-ți sărute fruntea, să-ți muște obrajii, să-ți gâdile tălpile.
Dar crește și ea o dată cu tine, copile. Și chiar de-i bătrână, ea tot mamă e.
Ea iartă, ea plânge, ea-ți duce lung dorul, când tu ești departe.
În mâinile ei totul prinde viață, casa devine un cămin, iar sufletul grădina paradisului.
    Dar să nu uităm că semnificația acestei sărbători este faptul că pentru a avea dreptul la vot, dreptul la proprietate, dreptul la o carieră, spre deosebire de bărbați, femeile au trebuit să lupte pentru acestea. Pentru ca noi azi să dispunem de toate aceste libertăți s-au găsit femei curajoase care s-au bătut, au fost maltratate, violate, schingiuite emoțional ca noi azi să le putem avea.
    Cu profund respect pentru toate femeile din trecut, prezent și viitor la data de 7 martie în incinta CEIU, str.G.Cojbuc 5, s-a desfășurat un concert muzical — literar cu genericul ” De ziua ta femeie” organizat de gingașa, Tatiana Balan și gingașele eleve și invitați.

Expoziția „În prag de primăvară”

Activitate extracurriculară: «Confecţionarea bluzei»

           Pe  data 03.03.2018 în Centrul de Excelenţă în Industria Uşoară a avut loc o activitate de orientare profesională cu elevii gimnaziului «Nicolae Costin» cu tematica  «Confecţionarea bluzei» .

            A doua etapă a activității organizată și dirijată cu mare măestrie de maistrul instructor Balan Tatiana , Gavriluta Nadejda si voluntarii grupei 211. Elevii cu mare interes au făcut cunoștință cu utilajul modern din atelierul de munca ,s-au antrenat, au confectionat bluza dirijati de voluntari. Multumiri tuturor pentru munca depusa.

 

Războiul din Transnistria- 26 de ani de comemorare a eroilor

           Pe data de 02.03.2018 în grupa 200, profesoara de istorie, Iașcov Angela a petrecut o oră de diriginție cu tema: ”Războiul din Transnistria- 26 de ani de comemorare a eroilor”. La lecție ca oaspete a fost prezent D-nl Cibotaru Nicolae- autorul cărții ”Războiul de pe Nistru„ .

Master-class cu tema«Confecționarea portochilarilor”  

          Pe data 02.03.2018 în incinta Centrului de Excelență în Industria Ușoară sa desfășurat master-class cu tema «Confecționarea portochilarilor» Prezentat de maistru-instructor Țurcanu Mariana cu participarea elevilor din grupele 211, 331 și profesori.

Conferința republicană a sindicatelor ”Sindcomservice”

            Elevii Centrului de Excelență în Industria Ușoară au venit cu felicitări de 01 martie- începutul primăverii.

              S-au bucurat de succes și aplauze furtunoase membrii teatrului de modă ”Grația”, care au demonstrat modele confecționate de elevi în atelierele școlii.

              Participanții conferinței au primit în dar și o mică compoziție literar- muzicală, pregătită tot de elevii instituției.

Organizator: Balan Tatiana

Mărțișor 2018

            Firul alb e sănătate, iar cel roşu prosperitate. Amândouă, împreună, formează o cunună de succes şi voie bună.

            La 01 martie.2018 în cadrul Centrului de Excelență în Industria Ușoară s-a organizat expoziția mărțișoarelor, unde elevii au confecționat din diferite materiale mărțișoare cu mare drag.

Concursul felicitărilor

        În cadrul decadei la specialitate la 27.02.2018 în incinta Centrului de Excelență în Industria Ușoară a avut loc ” Concursul felicitărilor”, unde elevii anului I, II și III au confecționat prin diverse metode felicitări pentru ocazii speciale.

Training ”Ghidarea în carieră”

     La data de 26.02.2018 în incinta Centrului de Excelență în Industria Ușoară s-a desfășuart un training cu tematica: ”Ghidarea în carieră ”- cu participarea Consiliului  Municipal de tineret din Chișinău și Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

     

SEMINAR REPUBLICAN

În incinta CEIU la data de 22 — 23 februarie 2018 în cadrul proiectului CONSEPT cu sprijinul Fundației LED în colaborare cu CEIU s-a desfășurat seminarul republican privind formarea competențelor profesionale la meseria Croitor confecționer îmbrăcăminte după comandă cu tema: ”Metode de proiectare , produse pentru bărbați”. Felicitări pentru toți cei ce au trecut acest curs.

Dragobete- sărută fete!

          Pe 24 februarie se iubește. Se iubește  în cel mai curat și mai intens mod. Este zi de primăvară, iar natura revine la viață, păsările presară bucurie, florile anotimpului ne încântă simțurile, voia bună e la ea acasă, pe plaiurile mioritice.

        Este ziua lui Dragobete, numit și Navalnicul sau Logodnicul Păsărilor, fecior chipeș și puternic, ce ne aduce iubirea în casă și în suflet.

           Elevii Centrului de Excelență în Industria Ușoară au pregătit și au au prezentat un concert cu ocazia acestei sărbători.

Semarea acordului de colaborare dintre Biblioteca Naţională şi CEIU

           La 20.02.2018 directorul Centrului de Excelenţă în Industria Uşoară Raeţchi Alexandra a semnat un acord de colaborare dintre Biblioteca Naţională a Republicii Moldova şi Centrul de Excelenţă în Industria Uşoară.     

        Cele două instituţii au convenit să iniţieze colaborarea în bază de parteneriat pe multiple planuri de interes, în domeniul educaţional şi cultural prin promovarea lecturii şi valorificarea patrimoniului naţional şi universal în domeniul ştiinţific şi de cercetare.

             În cadrul evenimentului, directorul Bibliotecii Naţionale, Elena Pintilei, a menţionat că un asemenea acord este o premieră pentru instituţia pe care o conduce. 

          Alexandra Raeţchi, directorul Centrului de Excelenţă în Industria Uşoară, a afirmat că acest acord va fi benefic pentru ambele părţi şi, înainte de toate pentru cei peste 100 de elevi şi angajaţii instituţiei.

       

1

Изображение 1 из 1

      


 

Pagini din istoria și viața elevilor din CEIU

 

Expoziția națională „Fabricat în Moldova” 2018

Și la ediția din acest an a expoziției „Fabricat în Moldova” Centrul de Excelență în Industria Ușoară a fost prezent la evenimentul dat, unde a prezentat câteva din lucrările discipolilor săi.

   

Specatcolul muzical- literar ”Închinare la luceafăr”

Eminesciana 2018 s-a încheiat cu spectacolul muzical — literar ”Închinare la Luceafăr”.

               Elevii grupelor 100, 132, 200 au parcurs pas cu pas etapele vieții marelui poet Mihai Eminescu, au recitat versuri îndrăgite din creația Sa și dedicate Lui, au cântat și audiat romanțe pe versuri eminesciene, au privit secvențe din filmul ”Luceafărul”.

                Sentimentele redate de poet în opera Sa au fost trăite din plin de cei prezenți în sală.

„Mi-i dor… de-un vers de Eminescu”

 Elevii  CEIU revenind din vacanța de iarnă, nu au uitat să serbeze aniversarea lui Mihai Eminescu — poetul nepereche  a cărui operă învinge timpul, după cum afirma George Călinescu, astfel la data de 15 ianuarie 2018 elevii împreună cu profesoara de limba și literatura română Nicolaescu Aliona au amenajat expoziția gazetelor de perete dedicate poetului.

La data de 16 ianuarie 2018 a fost organizat spectacolul literar- artistic dedicat marelui nostru poet cu genericul „Mi-i dor… de-un vers de Eminescu” 

        Confecționarea din fetru a simbolului anului 2018

Câinele pe Pământ este un simbol al protecției, siguranței și inteligenței.

       La data de 5 ianuarie 2018, maistru instructor Caciula Liuba a petrecut master class la confecționarea simbolului anului 2018, la care au participat mai multe cadre didactice a Centrului de Excelență în Industria Ușoară.

Utilizarea tablei interactive în procesul didactic

Cu toate că noul an este pe prima sută de metri pe data de 2 și 3 ianuarie cadrele didactice ale instituției, (filiala Coșbuc) beneficiază de formări la utilizarea tablei interactive în procesul didactic.

Florile Dalbe

      Pe data de 18.12.2017 și 19.12.2017 , Centrul de Excelență în Industria Ușoară a desfăşurat Festivalul obiceiurilor de iarnă „Florile dalbe”, elevii anului întâi, doi și trei au prezentat  un repertoriu amplu și dinamic de obiceiuri şi tradiţii românești de iarnă.

Deschiderea a  două ateliere din cadrul CEIU

          Joi 7 decembrie 2017 au fost inaugurate 2 ateliere de instruire practică la Centrul de excelență în Industria ușoară. Atelierele au fost reparate capital și dotate cu mobilier, tehnică și utilaj tehnologic performant. 

         Prezent la eveniment, Silviu Gîncu, Șef Direcție Învățământ Profesional Tehnic la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a mulțumit pe această cale partenerilor proiectului și administrației Centrului de excelență pentru susținere și a apreciat rezultatele importante ale acestora pentru dezvoltarea învățământului profesional tehnic din Republica Moldova. Pius Frick, Director de Țară al Fundației  Servicii de dezvoltare din Liechtenstein, a apreciat rezultatele acestui proiect pentru beneficiul elevilor și a cadrelor didactice din cadrul Centrului de excelență în industria ușoară, oferind asigurări că și în continuare va susține dezvoltarea învățământul profesional tehnic din Republica Moldova.

Victorina intelectuală:

Evenimente, mistere și enigme ale istoriei

          La 07.12.2017 profesoara de istorie, Iașcov Angela a desfășurat victorina intelectuală: ”Evenimente, mistere și enigme ale istoriei”.

          Scopul fiind să manifeste interes pentru evenimentul istoric. Stimularea potențialului artistico- creativ al elevilor și dezvoltarea relațiilor de colaborare între elevi.

1 decembrie-Marea Unire

     La data de 01.12.2017 profesoara de istorie, Ișcov Angela a desfășurat spectacolul consacrat zilei 1 decembrie Marea Unire 1918, cu genericul: ”Unirea Românilor de pretutindeni”. Scopul fiind cunoașterea istoriei naționale și conștientizarea transmiterii valorilor păstrate de-a lungul timpului.

Adunare generală cu părinții

   La data de 24.11.17 în CEIU filiala 1, a avut loc ”Adunarea generală cu părinții”, pe lângă discuții despre reușita elevilor, părinții au avut parte de o surpriză din partea elevilor CEIU.

    Teatrul de modă ”Grație „ au prezentat colecțiile realizate de elevii CEIU.

Balul bobocilor!!

     Joi, 09.11.17 în Centrul de Excelență în Indusria Ușoară filiala 1, s-a desfășurat cel mai așteptat eveniment  de grupele anului întâi, ”Balul bobocilor” , unde am savurat și admirat hărnicia, talentul, calitățile boboceiulor anului I.

     Organizatorii eventimentului: Rusu Ala, profesor disciplini de specialitate și DAIE Stînca Larisa.

        Câștigătorii concursului: Locul I- grupa 11.

                                                         Locul II- grupa 112

« 1 из 2 »

Adunare de producere 07.11.2017

         La data de 07 noiembrie 2017 Centrul de Excelență în Industria Ușoară a petrecut adunarea de producere. Unul din subiectele adunării fiind: ” Analiza implementării planului de dezvoltare strategică pentru anul de studii 2017-2018 ”, la care directorul CEIU, doamna Raețchi Alexandra a mai adus odată la cunoștință cele 5 probleme prioritare ale CEIU și obiectivele acestora.

         Fiecare cadru didactic și-a expus părearea ce măsuri au fost întreprinse în decursul unui an de învățământ pentru soluționarea acestor probleme.

 

 

Semninar: ”Instrucțiuni privind constituirea și funcționarea Consiliului Elevilor

      La data de 25.10.17 elevii și profesorii Centrului de Excelență în Industria Ușoară au participat la seminarul ce ține de: ”Instrucțiunile privind constituirea și funcționarea Consiliului Elevilor” ghidat de către reprezentanții proiectului LED.

     Elevii și profesorii instituției au primit o mare plăcere de la activitatea dată , unde au discutat despre obiectivele, scopul și funcțiile Consiliului Elevilor.

 

Târgul ideilor de afaceri

          La data de 19 octombrie 2017 în Centrul de Excelență în Industria Ușoară s-a organizat  ”Târgul de idei” unde grupele absolvente au dat dovadă de spirit de antreprenori adevărați.

         Am avut ca oaspeți: directoarea Centrului pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri, doamna Sofia Șuleanschi, directoarea Asociaţiei Femeilor de Afaceri din Bălţi, doamna Tatiana Puga, reprezentanta asociației LED, doamna Vartic Aurelia, care au venit pentru elevii CEIU cu un mesaj. Un alt oaspete a fost absolventa Centrului de Excelență în Industria Ușoară Natalia Cebotari, care a fost primul manager al instituției la Firma de Exercițiu.

« 1 из 2 »

 

 

”La Mulți Ani Chișinău„

          Cu ocazia acestei sărbători elevii și profesorii Centrului de Excelență în Industria Ușoară au avut onoarea de a participa cu expoziții din lucrările realizate de către discipolii instituției.

”Stimați chișinăuieni, vă dorim ca această zi de sărbătoare să vă aducă fericire și bunăstare în casă, făcându-vă mai buni la suflet, mai toleranți, mai responsabili în fața prezentului, dar și a viitorului.”

Cu drag de ziua profesorului

    E toamnă iar în calendar și frunza ruginește, iar odată cu sosirea toamnei și începutul noului an de studii, la data de 5 octombrie se sărbătorește ZIUA LUCRĂTORULUI DIN ÎNVĂȚĂMÂNT.  

  Răbdare, verticalitate, realizări și nu în ultimul rând sănătate dragi Profesori al Centrului de Excelență în Industria Ușoară.

    Au trecut neobservate
    Toamnele de-atâtea ori
    Revenim ca altădată
    Lângă bunii profesori.

    Să le aducem mulţumire
    Pentru visul împlinit
    Şi o stea în nemurire
    Pentru somnul nedormit.

    Frumoşilor, duioşilor, iubiţilor, 
    Dascăli ai întregului Pământ,
    Pe lângă voi atâtea, nenumiţilor,
    Cum aş putea nepăsător să trec.
   

    Mă farmecă privirile șăgalnice
    Ale copiilor ce vă-ntâlnesc
    Şi simțăminte mă cuprind năvalnice
    Să le-nsoţesc, să râd şi să glumesc.

 

”Hai în gașca voluntarilor”

         În perioada 2 – 8 octombrie 2017 s-a  desfășurat Săptămâna Națională a Voluntariatului 2017 “Hai în gaşca voluntarilor!”, ediția a XI-a, cel mai mare eveniment de promovare a voluntariatului la nivel republican. 

      Săptămâna Națională a Voluntariatului este evenimentul care mobilizează un număr mare de organizaţii şi cetățeni din toată țara pentru a promova voluntariatul şi implicarea civică a comunităţii. 

         Instituția noastră nu a rămas  indiferentă față de evenimentul dat și ne-am implicat activ.  Astfel la data de 04.10.2017 în incinta Centrului de Excelență în Industria Ușoară a fost organizat și desfășurat un master — class cu genericul „Proiectarea fustei», ghidați de maistrul instructor Gușan Irina și alți 15 voluntari din instituție.

   La activitate au participat elevi din instituțiile  de învățământ din municiupiu, care și-au dorit să fie inițiați în proiectarea și modelarea fustei.

        

     

„Metode de proiectare a produselor vestimentare” (ȚOTȘL).

      Cu toate că anul școlar abia e la început de cale, cadrele didactice din instituția noastră sunt dornici de a învăța lucruri noi și sunt în continuă tendință de perfecționare, de aceea la data de 25 — 26 septembrie 2017 în incinta Centrului de Excelență în Industria Ușoară în colaborare cu proiectul CONSEPT s-a desfășurat training-ul ocupațional la subiectul „Metode de proiectare a produselor vestimentare” (ȚOTȘL).

     Training-ul a fost organizat cu scopul de a conveni asupra unei metode de proiectare, care să fie aplicată de către toate instituțiile de învățământ din domeniul indstriei ușoare.

 

   


     ”Primul sunet”

      Tradițional la fiecare început de toamnă, în toată Moldova clopoţelul sună începutul unui nou an de studii.

      Odată cu sosirea toamnei se deschid și uşile Centrului de Excelență în Industria Ușoară, iar primul sunet îndeamnă pe fiecare să calce pe tărâmul nesecat al cunoştinţelor. Începutului noului an şcolar este pentru noi toţi un prilej de bucurie şi de speranţă.

    Stimaţi pedagogi, vă urăm sănătate şi prosperare, ani mulţi de viaţă rodnică, plini de frumuseţe, vigoare şi performanţe. Urăm tuturor elevilor cît mai multe şi interesante călătorii în lumea cunoştinţelor, vă îndemn să cuceriţi culmile cunoaşterii şi să deveniţi buni patrioţi ai meleagului natal.