Catedra disciplinilor reale

În perioada 19 -23 februarie 2018 s-a desfășurat

„Decada tehnologilor comunicaționale și informaționale”

        La data de 19 februarie a avut loc deschiderea decadei, elevii  au putut să experimenteze utilitatea aplicației MS EXCEL în crearea schițelor pentru broderia în cruciuliță, lucrările elevilor au fost expuse pe panoul expozițional.

Elaborarea CV-ULUI în format electronic din cadrul decadei „Tehnologiilor Informaționale și Comunicaționale”

             La data de 19. 02.2018 elevii Centrului de Excelență în Industria Ușoară împreună cu profesoara de Informatică Cecan Aliona, folosind serviciul WORLD WIDE WEB au elaborat un CV propriu.  

            Continuă activitățile în cadrul decadei  „Tehnologiilor Informaționale și Comunicaționale” în CEIU. 
La data de 20.02.2018 profesoara de matematica și informatică, Strîmbeanu Angela a desfășurat o lecție publică la informatică în grupa 134 la tema: „Formatarea datelor în foile de calcul. Formatarea condiționată.”

Victorină la informatică „În lumea informaticii”

La data de 21.02.2018 s-a desfășurat victorina la informatică, coordonator Luca Corina, între grupele 14 și 16 (anul I de studii), cu genericul: „În lumea informaticii”. În cadrul victorinii s-a făcut legătură cu matematica, informatica și tehnologiile informaționale.

Elaborarea prezentărilor electronice în format ”3D prezi.com.” în cadrul decadei  „Tehnologiilor Informaționale și Comunicaționale” în CEIU.

         La data de 21.02.2018 în cadrul decadei la disciplina tehnologii de procesare a informațiilor, Cecan Aliona profesor de informatică a realizat un master class împreună cu elevii CEIU la realizarea unei prezentări în 3D PREZI.COM. Elevii au realizat o prezentare electronică unde au prezentat o informație despre instituția în care își fac studiile.

 

Tehnologie digitală. Călătorie online

Activitățile din decada tehnologilor informaționale și comunicaționale continuă, la data de 22.02.2018 profesoara de matematică și informatică Strîmbeanu Angela a desfășurat în grupele 511 și 16, activitatea extracurriculară „Tehnologie digitală. Călătorie online”, demonstrând elevilor și o altă utilitate a tehnologiilor digitale decât cea a navigării pe net pe rețelile de socializare.

Lecție publică la matematică

      La data de 30 ianuarie 2018 profesoara de fizică și matematică,  Berejanschi Anastasia a desfășurat lecția publică de sinteză la matematică cu tema : «Funcții elimentare. Ecuații și inecuații » în grupa 134.

Lecție publică la biologie

La data de 29.11.2017, profesoara de biologie-geografie Țapuchevici Diana a realizat o lecție publică la tema: „Sistemul osos al omului. Sistemul axial al omului”. 

Lecție publică la biologie.

  La data de 08.11.17, profesoara de biologie- chimie Postolache Tamara a petrecut lecție publică în grupa 200 cu tema: ”Sistemul circulator la om. Fiziologia sistemului circulator„

  În cadrul lecției s-au aplicat diverse metode și tehnici didactice: graficul ”T”, ”Ciorchinele”, acronimele, jocul în perechi, profesor- elev, discuția, conversația, analiza, exeperimentul, etc.

  Cel mai mult elevilor le-a plăcut activitățile practice aplicate, precum:

  1. Vizualizarea la microscop a țesutului sanguin la om.
  2. Determinarea numărului de bătăi a inimii în stare de repaus și după un efort fizic.
  3. Ascultarea lucrului inimii cu ajutorul fonendoscopului.

    De lecție au rămas mulțumiți elevii cât și cadrele didactice ce au asistat.

În perioada 23-27 octombrie 2017 în incinta CEIU se va desfășura decada la matematică

    La data de 26.10.2017 profesoara de matematică Darii Zinaida a organizat și a desfășurat activitatea extracuriculară , TVC  cu genericul ”Matematica eri, azi, mâine...” . În cadrul activității au participat grupele 100 și 101.

 

Activitățile din cadrul decadei la matematică continuă, la data de 26.10.2017 profesoara de matematică Berejanschi Anastasia a prezentat o lecție publică în grupa 14 la modulul: Elemente de combinatorică și teoria probabilității. Binomul lui Newton,  la tema: „Probabilitatea unui eveniment”. Lecția a fost proiectată conform cadrului ERRE, fiind una interactivă, ceea ce a permis elevilor o asimilare a informației  mai accesibilă.

La fel la data de 26.10.2017 profesoarele: Strîmbeanu  Angela și Berejanschi  Anastasia au desfășurat activitatea extracurriculară „Duelul Matematic”, unde s-au duelat elevii grupelor 233 și 25. Participanții au dat dovadă de entuziasm, implicare și  cunoștințe matematice. 

 

 

       Profesoara de matematică Strîmbeanu Angela la data de 24.10.17 a prezentat o lecție publică în cadrul decadei de matematică, în grupa 511, la tema: „Reprezentarea geometrică a numerelor complexe. Modulul unui număr complex” A fost o lecție interactivă, elevii s-au încadrat activ în rezolvarea sarcinilor propuse de către profesor,  lucrând în grup, individual și frontal. Profesoara în procesul de predare-învățare-evaluare a utilizat aplicația GeoGebra ceea ce a facilitat înțelegerea, învățarea și predarea temei într-o maniera nouă, tehnologică și mult mai ușoară.  

          La data de 25.10.17 profesoara de matematică Leahu Dina a petrecut o lecție publică în cadrul decadei matematice, în grupa 12. Elevii au rămas mulțumiți de activitățile relizate în timpul orei și au îndeplinit cu mare entuziasm toate sarcinile propuse de către profesor.

 

         La 24 octombrie profesoara de matematică, Darii Zinaida a desfășurat o lecție publică în grupa 100. Lecția s-a desfășurat într-o atmosferă placută, unde s-au folosit diferite metode interactive.

 

        La 23 octombrie a avut loc deschiderea decadei, profesorii au prezentat activitățile ce se vor desfășura în cadrul decadei. 

Profesoara de matematică, Strîmbeanu Angela pentru a convinge elevii de ce le trebuie să studieze matematica a găsit legătura matematicii cu industria ușoară, iar Berejanschi Anastasia a prezentat o gazetă matematică cu diverse curiozități

 

Activitate extracurriculară la disciplina Matematică